Toen ik in 1994 begon les te geven op het MBO te Emmen was er een jongere in de klas die zichzelf beschadigde uit boosheid over de situatie thuis. Dit heeft mij altijd beziggehouden.

In de jaren daarna heb ik steeds parttime lesgegeven. Onlangs ben ik naast mijn eigen onderneming (ontwikkelen van speciale landbouwmachines) voor een langere periode begonnen aan het verzorgen van lessen aan een MBO. Ook daar zag ik weer jongeren waarvan duidelijk was dat de jongere moeilijk had, hetzij op school of thuis of soms met beide.

Ook komen er met regelmaat mensen op mijn pad welke op de een of andere manier buiten het arbeidsproces zijn geraakt. Dit maakt indruk op mij!

Na een periode les te hebben gegeven op Werkenrode school (school voor kinderen met een meervoudige beperking) te Groesbeek ging de schakelaar om. Ik moet hier iets mee.

Het idee was er snel; je koppelt mensen die buiten het arbeidsproces staan aan jongeren. Via een vertrouwensband kunnen zij elkaar helpen hun beide levens nieuwe keuzes en invullingen te geven.

Buddy project Leuven en Armen te Kort Antwerpen hebben mij erg geïnspireerd om mijn plan aan te passen en verder uit te werken.

Een opmerking van Ine van Buddy Leuven raakte mij. Zij vertelde mij me niet te richten op het invidu maar een olievlek te willen zijn. Denk groots!

Van daaruit is mijn idee ontstaan om gedreven mensen samen te brengen. Met ieder zijn specialisme, om met elkaar individuen en groepen in staat te stellen anders naar zichzelf en de organisatie te kijken, waardoor men in staat is nieuwe keuzes te maken.

Wat mij dan drijft?

Ten diepste mijn geloof in Jezus Christus. Door mijn geloof heb ik de ware aard van liefde mogen ervaren.

Gods liefde voor mij maakt dat ik anderen in moeilijke situaties als naaste leifde wil helpen. God heeft (voor mij) immers ook naar mij omgezien.

Het is voor mij en de stichting niet de bedoeling anderen te bekeren. Iedereen heeft immers zijn of haar eigen weg te gaan.

Mijn intentie met deze stichting is anderen mensen in hun kracht te zetten en te mobiliseren dit door te geven. Wij als stichting willen een periode met iemands leven mee reizen en zo helpend en ondersteunend te zijn, zodat de ander weer verder kan met zijn of haar leven.

 

Hartelijk dank dat u deze site heeft willen bezoeken, hopelijk heeft het u gemotiveerd om op de bres te gaan staan voor de ander.

 

Klaas Pranger,

Agro technisch specialist, docent/mentor/coach Mbo/Vmbo, intermediair, project leider, innovator.

Motivatie

Persoonlijke